Burger od trgane svinjetine

Recept

Sastojci

Burger od trgane svinjetine
Tortilje
Salata Romana
Guacamole umak

Guacamole umak:
3 rajčice
1 chilli papričica
1 ljubičasti luk
Malo sjeckanog svježeg korijandera
10ml svježe cijeđenog soka limete
Malo soli
10ml maslinovog ulja
50dkg avokada

 

Priprema

Burgere stavite na grill i pecite ih sve dok se kora koja se stvara na mesu prilikom pečenja prestane lijepiti za roštilj, što će vam omogućiti da burgere nesmetano okrenete (u prosjeku nakon dvije minute), zatim ih okrenite i pecite još toliko s druge strane. Avokado odvojite na polovice, izvadite košticu te unutarnji dio izvadite žlicom u veću posudu u kojoj ćete napraviti umak. Nakon toga avokado je potrebno protisnuti vilicom dok ne nastane pasta. U avokado pastu zatim dodavajte na kockice nasjeckano povrće. Povrće režite na veličinu po vlastitom ukusu. Na kraju dodajte sve tekuće sastojke i sve skupa promiješajte dok ne dobijete konzistentnu masu. Tortilju raširite na tanjuru. U nju stavite rastrgano meso, rastrganu salatu i guacamole umak. Tortilju preklopite i vaš je burger spreman.